Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bangladeş’te 2016 yılında bir kafeye saldırıp 22 kişiyi öldüren yedi radikal İslamcı idama mahkum edildi

Bangladeş’in başkenti Dakka’da yer alan bir kafeye 2016 yılında saldırı düzenleyen ve 22 kişinin ölümüne neden olan yedi radikal İslamcı idama mahkum edildi.

Başkent Dakka’da yer alan bir terörle mücadele mahkemesi, söz konusu kararı verirken, teröristlerin söz konusu eylemle IŞİD’in dikkatini çekmek istediklerini belirtti. Mahkeme sanıkların kamu güvenliğini yok edip bir tür anarşi yaratmayı amaçladığını ve cihatçı bir devlet kurmak istediklerinin altını çizdi. Mahkeme bu sebeplerden dolayı yedi saldırganın asılarak idam edilmesine hükmetti.

Sanıkları salondan çıkarken, “Allah-u Ekber” ve “yaşasın İslam inancı” diye bağırdılar. Yargılanan sekizinci kişiyse suçlamalar ile ilgisi olmadığı gerekçesiyle aklandı.

2016 yılında yapılan saldırı sonrası Bangladeş polisi geniş çaplı bir soruşturma başlatmıştı. Bu soruşturmanın sonucunda polis raporunda söz konusu saldırı ile Bangladeş’te bir İslamcı devlet kurulması için sansasyonel bir saldırı yapıldığı belirtilmişti. Ölen yabancılar arasında dokuz İtalyan ve yedi Japon bulunuyordu. İki polis memuru da burada hayatını kaybetmişti.

Bunun ardından hükümet ülke çapında İslamcı aşırılıkçılara karşı büyük bir operasyon başlatmış ve bunun sonucunda 100 İslamcı operasyonlarda öldürülürkenyaklaşık bin kişi de tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.