Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki eski HDP’li vekilin adı, Davutoğlu’nun yeni partisinin kurucuları arasında geçiyor

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kuracakları partiler için yapılan görüşmeler devam ederken, her iki partinin Kürt siyasetçilere olan ilgisi de sürüyor. Daha önce bölgede AKP tabanı ve İslami kesimlere hitap eden isimlerle görüşen Davutoğlu ekibinin, HDP’de siyaset yapan bazı isimleri de kurucular arasında göstereceği konuşuluyor. HDP’den istifa eden eski Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile eski İzmir Milletvekili Müslüm Doğan’ın adı Davutoğlu’nun partisinde kurucular kurulu arasında geçerken, eski ANAP Milletvekili Abdulbaki Erdoğmuş ile anayasa profesörü Fazıl Hüsnü Erdem’in adları ise Ali Babacan’ın kuracağı parti ile anılıyor.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan‘ın kuracakları yeni siyasi partilerin çalışmaları devam ederken, partilerin kurucular kurulunda yer alacak isimler ve parti program ve tüzükler ile ilgili çalışmaların da hızlı bir şekilde sürdüğü öğrenildi. Kurulacak her iki partinin, özellikle Kürt seçmene hitap eden ve bölgede hem AKP hem HDP seçmenini etkileyebilecek kadrolar konusunda da görüşmeler gerçekleştirdikleri öğrenildi. Davutoğlu’nun kuracağı yeni parti çalışmaları, bölgede Babacan’ın kuracağı partiden önce başlarken, bölgede daha önce AKP il başkanlığı yapan birçok ismin Davutoğlu ile birlikte hareket edecekleri açıklanmıştı. 

Eski HDP’li Aslan ve Doğan, Davutoğlu’nun partisinde kurucu mu oluyor?

Daha önce bölgede AKP ve İslami kesimlere hitap eden siyasetçilerin adı Davutoğlu’nun partisi ile gündeme gelirken, bu isimlere sürpriz isimlerin de eklendiği ileri sürülüyor. Kulis bilgilerine göre, HDP’den istifa eden eski Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile yine eski HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan‘ın adı Davutoğlu’nun kuracağı partide kurucular arasında geçiyor. Eski milletvekili Ufuk Uras‘ın da destek anlamında adının geçtiği Davutoğlu’nun partisinde, Alevi derneklerinden birinin başkanının adının da kurucular arasında geçtiği belirtiliyor. 

Erdoğmuş ve Erdem’in adı Babacan’ın partisi ile anılıyor

Ali Babacan’ın kuracağı parti ile ilgili çalışmalar sürerken, daha önce birçok siyasetçinin adının geçtiği Babacan’ın partisinde yeni isimler de konuşulmaya başlandı. Eski ANAP milletvekili olan ve hem AKP hem de HDP seçmeni üzerinde etkisi olduğu belirtilen Abdulbaki Erdoğmuş‘un adının Babacan’ın kuracağı parti ile sık sık anılmaya başlandığı öğrenildi. Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen Erdoğmuş’un, Babacan’ın kuracağı partide yer alması halinde partinin Kürt politikasında önemli bir etkiye sahip olacağı belirtiliyor. Erdoğmuş’un kardeşi Nimetullah Erdoğmuş halen Şanlıurfa Milletvekili olarak HDP’de siyaset yapıyor.

Babacan’ın partisi ile ismi anılan bir diğer kişi ise Dicle Üniversitesi’nden anayasa profesörü Fazıl Hüsnü Erdem. Daha önce AKP’nin yeni anayasa yazım ekibinde yer alan ve AKP tarafından 7 Haziran seçimlerinde Diyarbakır’dan beşinci sıradan milletvekili adayı gösterilen Erdem, sırasını beğenmediği için seçim çalışmalarına katılmamıştı. Babacan’ın çalışmak istediği birçok ismin de halen belli görevlerde bulunmaları nedeniyle bu isimlerin gizli tutulduğu öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.