Köy okullarına yardım etmek için yola çıkan “Beyaz Yürekler” projesi üçüncü yılına giriyor

Koç Üniversitesi’nin öğrenci kulübü KU Kartalları’nın sosyal sorumluluk projesi “Beyaz Yürekler”, üçüncü yılına giriyor. 

2018 yılında başlayan projenin temel amacı, zor durumda olan çocukların okuduğu okullara yardım yapmak ve bu çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak. Bu yardımları sürdürebilmek adına KU Kartalları her sene bir çekiliş düzenliyor. Bu çekiliş için biletler satışa çıkarılıyor ve bazı restoranlarla anlaşma yapılıyor. Çekilişi kazanan kişilere çeşitli hediyeler veriliyor veya anlaşılan restoranlarda indirim yapılıyor. Biletlerin satışından elde edilen para ile de her sene başka bir şehire gidilerek çocuklara yardım ediliyor.

2018 yılında Van’a giden KU Kartalları, toplamda 1057 çocuğa, 2019 yılında ise Gaziantep’e giden ekip, 1183 çocuğa yardım etti.

Toplamda 2240 çocuğa ulaşmayı başaran KU Kartalları, bu sene de Aydın’a gidecek. Projenin üçüncü yılına girilirken KU Kartalları Başkanı Deniz Akoğul, proje hakkındaki görüşlerini ve projenin nasıl başladığını Medyascope’a anlattı. Başkan Akoğul, “Oraya gitmeden önce aslında ne kadar güzel bir proje yaptığımızın tam da farkında değildik ancak çocuklarla bir araya gelip onların mutluluğunu paylaşınca projemin gerçek değerini ve potansiyelini gördük. Açıkçası o küçük gülümsemeleri görmek bütün süreç içinde yaşadığımız streslerin, çabaların yorgunluğunu saniyesinde üstümüzden attı. Hatta hala yardım yaptığımız okullardan çok güzel haberler alıyoruz. Özellikle geçen yıl Yalangoz Ortaokulu’na götürdüğümüz futsal, atletizm takım formaları sayesinde kurulan okul takımlarından sürekli başarı haberleri alıyoruz ve bunlar bizi gelecek projeler için daha da heyecanlandırıyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.