Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş’ın doktoru Cegerğun Polat: “Demirtaş’ın şikayetleri, hayati riskin ortaya çıkabileceği bir duruma işaret ediyor”

Edirne F Tipi Cezaevi’nde üç yıldan fazla süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın cezaevinde bilinç kaybına yol açan sağlık sorunu yaşaması ile ilgili konuşan Demirtaş’ın kalp doktoru Cegerğun Polat, “Benzer şikayetler nedeniyle kendisine 2013’te anjiyo yapılmıştı” dedi. Uzman Kardiyolog Polat, bilinç kaybına neden olan durumun kalp ile ilgili sorundan kaynaklandığını tahmin ettiğini belirtirken bunun ciddi tabloya yol açma ihtimalinin bulunduğunu söyledi. 

Demirtaş’ın sağlık sorunu ile ilgili tartışmalar sürerken cezavine girmeden önce Demirtaş’ın kalp doktoru olan Polat, yaşanan sorunla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Durumu hem ailesinden hem de cezaevine giden milletvekili ve avukatların açıklamalarından takip ettiğini belirten Polat, Demirtaş’ın göğüs ağrısı şikayeti ile 2013 yılında benzer sorunlar yaşadığını ve yaptıkları ileri tetkikler sonucu kendisine anjiyo yapıldığını söyledi. Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Demirtaş’ın şikayetleri hayati riski ortaya çıkarabilecek nitelikte”

“Sayın Demirtaş, 2013 yılında yine düzensiz uyku, stres ve yoğun çalışma temposu nedeniyle benzer şikayetler yaşadığından dolayı kendisini iki gün hastanede yatırdık ve yaptığımız ileri tetkikler sonrası anjiyo yapmaya karar verdik. Anjiyo sonucu damarlarda tıkayıcı darlık yoktu. Variant angina dediğimiz bir göğüs ağrısı tipi var. Bu damarda spazm oluşturuyor ve kalbi etkiliyor. İlk cezaevine girdiğinde tek kişilik hücrede kaldığı zaman da benzer şikayetleri ailesi aracılığı ile öğrendikten sonra kendisine bir rapor hazırladık ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevki yapılarak kendisine ilaç tedavisi uygulandı. Tek kişilik hücrede kalmasının ani ölüm riski vardı. Daha sonra Abdullah Zeydan ile aynı hücrede kalmaya başladı. İlaçlar ile uzun süre tedavisi iyi gidiyordu. Şimdi yaşadığı rahatsızlığa baktığımızda 2013’teki aynı semptomları görüyoruz. Kalp sorunları nedeniyle bilinç kaybı olduğunu görüyoruz. Bilinç kaybı önemli bir bulgu. Sayın Demirtaş ile ilgili yazılanlara bakılırsa ve daha önce var olan kalp sorunları dikkate alınırsa hayati risk ortaya çıkaracak kadar ciddi yakınmalar bunlar. Bu olay ciddi bir tabloya da yol açabilir, basit tedavi ile de giderilebilir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.