Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ParaPolitik (8): “Veto kararı ekonomik bir kurtarma operasyonu mu?”

“ParaPolitik” programının sekizinci bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Karatepe, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Vakıfbank’taki yüzde 58,5’lik oranındaki hissesinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na devredilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “termik santrallere filtre takılması” zorunluluğunu yaklaşık 2,5 yıl erteleyen yasayı veto etmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Yalçın Karatepe, Vakıfbank hisselerinin yüzde 58,5’inin Hazine’ye devredilmesinin ardından Varlık Fonu aracılığıyla bu hisselerin satılma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vetosunun esas amacının ise ekonomik olabileceğini belirten Karatepe, “Bu karar, termik santral sahiplerini ağır bir mali yükten kurtarma operasyonu olabilir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.