Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saldırı doğrulandı: 463 bin kredi kartı ve banka kartı sahibinin verileri tehlikede

ABD’nin teknoloji alanında önde gelen haber sitelerinden ZDNet, Türkiye’de 463 bin kart bilgisinin çalındığını ve bu bilgilerin hackerlar tarafından satışa çıkarıldığını iddia etti. Black Friday ve 11.11 indirimlerinin tam da peşinden gelen bu haber, varsa sızıntının hangi dönemde gerçekleştiği ve bu dönemde alışveriş yapanların tehlikede olup olmadığı sorularını akıllara getirdi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve güvenlik sistemleri sağlayıcıları ESET ve Kasparsky’den gelen bilgiler ise saldırıyı doğrular nitelikte.

Bahsi geçen sızıntı haberinin büyük indirimlerle geride bıraktığımız 11.11 ve Efsane Cuma’nın hemen ardından gelmesi dikkat çekiyor. İddialar hakkında dün Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından yapılan açıklamada “Konuyla ilgili değerlendirme yapan ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, sektör meclisinde yapılan değerlendirmelerde, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili herhangi bir güvenlik ihlali tespit edilmediği, kredi kartı bilgilerinin uluslararası standartlara göre saklandığını aktardı” ifadesine yer verilmişti. 

ESET: Kredi kartı ekstrelerinizi kontrol edin

Bahsi geçen sızıntı hakkında görüşünü sorduğumuz ESET, bilgilerin ne zaman ve nereden sızdığının belli olmadığını belirterek kullanıcıları hemen banka ekstrelerini kontrol etmeleri konusunda uyardı. 

ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, Türk kredi kartı kullanıcılarını hedef alan veri sızıntısıyla ilgili merak edilenleri şöyle aktardı: “Türk kredi kartı kullanıcılarına ait verilerin, Deepnet veya Derin İnternet ortamında Joker’s Stash adındaki internet ticareti sitesinde satışa sunulduğu görüldü. 10 büyük Türk bankasına ait yaklaşık 460 bin kaydın yer aldığı görülüyor. Konu ilk kez, kredi kartı ihlalleriyle ilgili konularda uzmanlaşmış Singapur merkezli Group-IB siber güvenlik kuruluşunun açıklamasıyla duyuldu. Sızdırılan veriler, kart numarası, kart üzerindeki isim, son kullanım tarihi ve cvv kodunun yanı sıra e-posta adresi, telefon numarası da içeriyor.”

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.