Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bilgileri çalınan kartlar iptal edilecek mi?

Teknosafari.net internet sitesi Türk kredi kartı kullanıcılarına ait verilerin, Deepnet veya Derin İnternet ortamında Joker’s Stash adındaki internet ticareti sitesinde satılması hakkında Kaspersky Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Maher Yamout ile konuştu. Yamout “Büyük ihtimalle bu sızıntı Türk bankalarına hizmet veren bir aracı kurum veya kuruluştan kaynaklanıyor” dedi.

Türk kredi kartı kullanıcılarına ait veriler, Deepnet veya Derin İnternet ortamında Joker’s Stash adındaki internet ticareti sitesinde satışa sunulurken, 10 büyük Türk bankasına ait yaklaşık 460 bin kaydın yer aldığı görülüyor. Konu ilk kez, kredi kartı ihlalleriyle ilgili konularda uzmanlaşmış Singapur merkezli Group-IB siber güvenlik kuruluşunun açıklamasıyla duyuldu. Tekno Safari’nin, ilk günden bu yana hassasiyetle takip ettiği ve kamuoyu ile paylaştığı olayla ilgili Bankalararası Kart Merkezi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıklama yapmıştı. Teknosafari.net‘in özel haberinin tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.