Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ParaPolitik (9): “Asgari ücret hane halkı üzerinden hesaplanmalı”

“ParaPolitik”  programının dokuzuncu bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Karatepe, asgari ücret tartışmalarını ve Merkez Bankası’nın politika faizini indirme kararını değerlendirdi.

Karatepe, Merkez Bankası’nın kararının siyasî olduğunu belirtirken temel hedefin krediye dayalı tüketimin artırılması olduğunu savundu.

Asgari ücret tartışmalarını da yorumlayan Karatepe, asgari ücretten gelir vergisi alınmasının yanlış olduğunu ve asgari ücret hesaplanırken beklenen değil gerçekleşen enflasyonun hesaba katılması gerektiğini vurguladı. Karatepe aynı zamanda asgari ücretin hane halkı üzerinden belirlenmesi gerektiğini de söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.