Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan, Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerini eleştiren Mesut Özil’e destek

Sosyal medya hesaplarından Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri hakkında paylaşımlar yapan Mesut Özil, Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti tarafından kınanmış ve Mesut Özil’in takımı olan Arsenal kulübünün maçlarını Çin Devlet Televizyonu’ndan (CCTV) yayınlamama kararı almıştı.

Mesut Özil’e destek ise ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan geldi. Pompeo, “Çin Komünist Partisi insan hakları ihlallerini asla saklı tutamayacak” dedi.

Pompeo, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, Çin’in futbol maçlarına sansür koyabileceğini, ancak gerçekleri asla örtemeyeceğini söyledi. “Çin Komünist Partisi, ne Uygurlar’a ne de diğer dini gruplara mensup toplumlara karşı işlediği insan hakları ihlallerini gizleyemeyecektir” yazan Pompeo, Mesut Özil’in Twitter hesabını da yazısına ekleyerek futbolcuya olan desteğini gösterdi.

Arsenal’de forma giyen Mesut Özil, 13 Aralık tarihinde sosyal medya hesaplarından Uygur Türkleri ile ilgili paylaşım yaparak “Doğu Türkistan’daki Müslümanlar’a büyük zulümler yapıldığını ve buna sessiz kalınmaması gerektiğini” söylemişti. Çin’de çok sayıda destekçisi bulunan Arsenal ise oyuncusu Mesut Özil ile arasına mesafe koyarak açıklamaların “Özil’in şahsi fikri” olduğunu duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.