Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barselona’da “El Clasico” öncesi Katalan bağımsızlık yanlıları polisle çatıştı, 54 kişi yaralandı

https://youtu.be/rrJibO8KGu0

Barcelona – Real Madrid karşılaşması öncesi Katalan bağımsızlık yanlısı göstericiler ile İspanyol polisi arasında çatışma çıktı. Maçın oynandığı Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti Barselona sokaklarında barikat kuran protestocular polise taş ve cam şişeler fırlatırken, İspanyol polisi plastik mermi ile müdahalede bulundu.

The Guardian’ın haberine göre, golsüz beraberlikle sonuçlanan maçın başlamasından yaklaşık beş saat önce yolları kapatan göstericiler, ellerinde Katalan bayraklarıyla bağımsızlık lehinde sloganlar attı. Göstericiler, bir polis minibüsünü devirdi ve sokak levhalarını sökerek barikat oluşturdu.

Hızlıca olay yerine gelen İspanyol polisi, plastik mermi kullanarak göstericilere müdahale etti. Müdahale sonrasında sekiz gösterici hastanelik olurken, 46 gösterici hafif yaralandı. Beş gösterici ise İspanyol polisi tarafından tutuklandı.

Protestolar maç sırasında da devam etti. Maçı izlemeye gelen taraftarlara girişte, üzerinde “İspanya, otur ve konuş” yazılı bayraklar verildi ve 90 dakika boyunca tribünlerden bağımsızlık yanlısı sloganlar atıldı.

Ekim ayında İspanyol Yüksek Mahkemesi‘nin dokuz Katalan bağımsızlık liderini 2017’deki bağımsızlık referandumunda çıkan olaylardaki rolleri yüzünden tutuklamasının ardından, göstericiler ilk defa polis ile çatışmaya girdi. Stadın güney çıkışının olayların yaşandığı sokağa yakın olması nedeniyle polis tarafından kapatılması üzerine, tüm taraftarlar maç sonunda kuzey çıkışından çıkmak zorunda kaldı.

Barselona’da yaşayan Medyascope muhabiri Liora Morhayim yaşananların nasıl yankılandığını anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.