Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin HDP’li eşbaşkanı Filiz Buluttekin gözaltına alındı

Diyarbakır merkez Sur ilçesinin HDP’li Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, sabah saatlerinde evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Buluttekin’in avukatı Sertaç Buluttekin Twitter’dan yaptığı açıklamada, müvekillinin evine gelen polislerin Buluttekin’in eşi ve 10 yaşındaki çocuğuna kötü muamelede bulunduğunu iddia etti:

Buluttekin 31 Mart seçimlerinde yüzde 60 oy alarak göreve seçilmişti. 31 Mart seçimlerinden sonra HDP’li belediyelere 31, CHP’li belediyelere de bir kayyum atandı. Yerlerine kayyum atanan eşbaşkanların büyük çoğunluğu tutuklandı. 

Diyarbakır merkezde Büyükşehir dışında tüm merkez ilçelerinde belediyeleri 31 Mart’ta kazanan HDP’den önce, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından KHK’lı olduğu gerekçesiyle Bağlar Belediye Başkanlığı alınmış, ardından Büyükşehir, Kayapınar ve Yenişehir belediyelerine kayyum atanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.