Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evanjelist Christianity Today Dergisi’nin başyazısı: “Trump görevden alınmalı, ‘Yaratıcı’ya duyulan sadakatin bir gereği bu”

ABD’de daha önce muhafazakâr Cumhuriyetçiler ve ABD Başkanı Donald Trump’a verdiği destekle bilinen Evanjelistler, Trump’ın görevden alınmasını önerdi. Trump 2016 yılında başkan seçildiğinde beyaz Evanjelistler’in yüzde 81’inin oyunu almıştı. Trump’a o dönemde Evanjelistler’in kurduğu ve yönettiği Liberty Üniversitesi Rektörü Jerry Falwell Jr. da destek vermişti.

Trump’ın azil sürecinde kullanılan görsel: “Aslında benim değil, sizin peşinizdeler, ben sadece aranızdayım.”

Evanjelistler’in dergisi Christianity Today’de çıkan Marc Galli imzalı yazıda, Trump’ın azil süreci sonrası görevden ayrılması gerektiği vurgulanıyor. Yazının önemli yerlerini çevirdik:

Donald Trump’ın azil süreci Cumhuriyet tarihimizde oldukça önemli bir yere sahip. O yüzden bu konu yorumu hak ediyor. Evanjelist lider Billy Graham’ın daha önce bizi teşvik ettiği üzere, politik sorunlar üzerinde zaman zaman görüşlerimizi açıklamamız elzem hale geliyor. Siyasal çizginin her iki yanında bulunan liderlerimizi hem seviyor hem de onlar için dua ediyoruz.
Demokratlar'ın Trump’a karşı ilk günden bu yana yaklaşımları büyük bir partizanlık içeriyor, bu yüzden onların her yorumu şüpheli. Ancak Trump’ın azil sürecindeki gerçekler son derece net. ABD Başkanı kendi siyasi muhaliflerini itibarsızlaştırmak için başkanlık makamını kullanarak yabancı bir lidere baskı yapmıştır. Bu sadece Anayasa’nın ihlali değil, aynı zamanda derin bir ahlaksızlık.  
Ancak birçok kişi Trump yönetiminde ahlak fikrinin yok olması konusunda şaşırmış değil. Trump daha önce de suçlu olduğu anlaşılan birçok kişiyi çalıştırdı ve kovdu. Trump iş yaşamında da kadınlarla kurduğu ilişkilerde de birçok ahlaksız hamle yaptı. Kendisi bunlardan gurur duyduğunu söylüyor. Trump’ın Twitter hesabı bile onun ahlaken ne kadar yitik ve kaybolmuş olduğunu gösteriyor.
Azil sürecinde iyice anlaşıldı ki bu durum başkanlık kurumuna zarar veriyor,  ülkemizin itibarını zedeliyor ve hem halkımızın hem de ruhumuzun geleceğini mahvediyor. Trump ister Senato kararıyla gitsin ister önümüzdeki seçimlerde halk tarafından gönderilsin, bu sağduyunun işi. Ancak biz inanıyoruz ki Trump’ın başkanlık makamını bırakması partizan meselelerin bir sonucu değil, On Emir’in yaratıcısına sadakatin bir gerekliliğidir. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.