Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Greta Thunberg’in babası: “Kızım aktivist olduğundan beri çok daha mutlu ama karşılaştığı nefret yüzünden endişeliyim”

16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in babası Svante Thunberg, BBC’ye verdiği röportajda aktivizmin kızının hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı. Baba Thunberg, iklim protestolarına başlamadan önce kızının üç-dört sene boyunca depresyonla mücadele ettiğini söyledi.

Greta depresyon sürecinde okula gitmeyi bıraktı ve eğitimine evde devam etti. Svante Thunberg bu süre içinde bir ebeveyn olarak çok zorlandığını çünkü kızının üç ay boyunca yemek yemeyi bile reddettiğini belirtti. Greta’nın opera sanatçısı olan annesi de, kızının iyileşmesine yardımcı olmak ve birlikte daha çok vakit geçirmek için bütün konserlerini iptal etti.

Greta Thunberg’e 2015’te Asperger sendromu (AS) teşhisi konulmuştu. Baba Thunberg, Greta’nın aktivizminin bir sonucu olarak değiştiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi: “Etrafta dans ediyor, çok gülüyor, çok eğleniyoruz. Şu anda kızımın durumu çok iyi.”

Aktivizmle gelen iyileşmeye rağmen Thunberg kızı için endişeli. Çünkü kızının başlattığı ve tüm dünyaya yayılan iklim grevi, ona karşı bir nefret kampanyasının başlatılmasına da sebep oldu. Babasına göre Greta, tüm bu nefretle çok iyi başa çıkıyor, çoğu zaman bunlara gülüp geçiyor.

Greta Thunberg iklim krizine dikkat çekmek için 2018’de başlattığı okul boykotu eylemiyle tüm dünyanın dikkatini çekti. Greta, uçakların çevreye verdiği zarar nedeniyle eylül ayında ABD’nin New York kentinde yapılan Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne uçakla değil, yelkenliyle gitmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.