Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyanet İşleri Başkanı “haram” demişti: Cumhurbaşkanı, 2020’nin ilk altı ayında alkollü içki ve sigaraya enflasyon vergisi uygulanmamasına karar verdi

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan cumhurbaşkanı kararı ile alkollü içki ve sigara, 2020 yılının ilk altı ayında, otomatik olarak yapılan enflasyon oranında vergi artışından muaf tutuldu. Karar şöyle:

“MADDE 1- (l) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12’nci maddesinin (3) numaralı fıkrası hükmü, aynı Kanuna ekli (III) sayılı listenin, (A) cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile (B) cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmaz.

MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.”

Diyanet İşleri Başkanı “haram” demişti 

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, daha geçen hafta katıldığı bir televizyon programında sigaranın kesin ve kati olarak haram olduğunu ileri sürmüştü. Erbaş, “Sigara içmek haram mı” sorusuna şu cevabı vermişti:

“İnsanın bedeni mukaddestir. Bedeni beş açıdan korumak gerekiyor. Dinini korumak, aklını korumak, malını korumak, nefsini korumak, yani canı korumak, bir de nesli korumak. Sigaranın sadece birini bile korumaya engel olsa, bu bile haram olması için yeterli. Kaldı ki beşine de zararı var. Dine zararı var, akla zararı var, mala zararı var, cana zararı var, nesle zararı var. Dine zararı, sigara sarhoş edici maddeler arasında sayılıyor. Sigara uyuşturucu vazifesi yapıyor. Uyuşturucuya götüren yol sigarayla başlar. Kesinlikle sigarada uyuşturucu özelliği var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.