Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’daki yangınlarda hayatını kaybeden hayvan sayısı güncellendi: 1,25 milyar

Avustralya, kıtayı etkileyen yüksek sıcaklıklar ve bunun sebep olduğu yangınlarla boğuşurken, milyonlarca canlı bu yangınlar sebebiyle hayatlarını kaybetti. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) ve Sidney Üniversitesi’nin birlikte yaptığı bir çalışmaya göre bu yangınlar sırasında Avustralya’da hayatını kaybeden canlı sayısı 1,25 milyar.

Geçen hafta Avustralya’da yangınlarda ölen hayvan sayısının 500 milyon olduğu açıklandığında bu büyük bir üzüntüye neden olmuştu. Ancak yeni çalışmalar sayının çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Peki sayı bir anda nasıl bu kadar artabildi? Geçen haftaki sayıları veren Sidney Üniversitesi’nden akademisyen Chris Dickman’dı. Ancak Dickman’ın çalışması ülkenin sadece güneyine odaklanıyordu ve memeliler, kuşlar ile sürüngenleri kapsıyordu.

Ancak, WWF’nin sunduğu katkı ile Chris Dickman çalışmasının sınırını genişletti ve ülkenin bütünüyle ilgili bir hesaplamaya gitti. Ayrıca bu hesaba kurbağa türlerini, omurgasız canlıları ve yarasaları da dahil etti. Böyle olunca sayı 1,25 milyara çıktı. Uluslararası Okyanus Fonu Direktörü Rebecca Keeble yaptığı açıklamada, hayvanların büyük bir kısmının alevler tarafından yutulduğunu, birçoğunun da yeterli besin bulamadıkları için öldüğünü belirtti. WWF Avustralya Direktörü Dermot O’Gorman kaybolan ormanların yeniden ortaya çıkması için on yıllar geçmesi gerektiğini ve birçok canlı türünün yok oluşun eşiğinde olacağını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.