Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD saldırısında bacaklarını kaybeden Lisa Çalan, kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki işinden işe gitmediği gerekçesiyle çıkarıldı


Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, IŞİD’in HDP mitingine düzenlediği bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden ve terör mağduru olması sebebiyle Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan Lisa Çalan’ın 100 gün boyunca işe gelmediği için işten çıkarıldığını söyledi. 

HDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda 5 Haziran 2015’te düzenlediği mitingde terör örgütü IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu dört kişinin ölümü, 400’e yakın kişinin yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden Lisa Çalan, terör mağduru olması nedeniyle işe alındığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarıldı. Çalan, IŞİD saldırısı ile ilgili açtığı davayı kazandığını ve kazanmasının ardından belediyedeki işinden çıkarılacağını hissettiğini belirterek, kendisine tebligat yapılmasından sonra konuyu yeniden yargıya taşıyacağını söyledi. 

“İşe gelmediği için işten çıkarıldı”

Diyarbakır’da HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın görevden uzaklaştırılmasından sonra yerine kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Lisa Çalan’n belediyedeki işinden çıkarılması ile ilgili bir soru üzerine, “İş kanunu açısından yapılan idari ve teknik bir soruşturma vardı. İş akdi o kanun çerçevesinde sona ermiş. 100 günü aşan bir işe gelmeme durumu tespit edilmiş. İzinsiz göreve ve işe gelmemek kapsamında iş akdi sona erdirilmiştir” dedi.

Lisa Çalan, dün yaptığı açıklamada, işten çıkarılması ile birlikte sigortasının da artık olmayacağını belirterek “Tedavimi nasıl sürdüreceğimi bilmiyorum. Dava açacağım zaten. Mahkeme salonlarından kurtuldum dedim ama başka bir adalet arayışına gireceğim. Derin bir boşluk oluştu. Diğer arkadaşlarımdan farklı değilim. Toplam sekiz kişi atıldık. O arkadaşlar mahkeme kararıyla işine dönen insanlardı. Biri doğum izninde. Benim onlardan hiçbir farkım yok. Mağduriyet anlamında aynı mağduriyeti yaşıyoruz. Sadece koşullarımız farklı, iki bacağım yok. Adalet peşinde yıllarca koştum” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.