Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayyum tarafından işten atılan Lisa Çalan: “Beni işe gitmeden maaş alan sağlıklı biri olarak yansıtıyorlar, bu çok çirkin”

Diyarbakır’da, 5 Haziran 2015’teki HDP mitinginde IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıda iki bacağını kaybeden, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne terör mağduru olarak 2016 yılında işe alınan ve kayyum tarafından işten atılan Lisa Çalan, işe gitmediği için işten çıkarıldığı gerekçesine çok tepkili. Çalan, kendisinin sağlıklı bir insan gibi işe gitmeden maaş almaya çalışan biri olarak yansıtıldığını ve bunun çok çirkin olduğunu belirterek, “Yaraları olan, iki bacağı olmayan ve protezle tedavi için İstanbul, Ankara ve yurtdışında operasyonlar geçiren bir insanım. Eğer işe gitmemişsem önce savunmam alınır, bunların hiçbiri yapılmadan beni işten attılar” dedi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nde çalışırken, işe gitmediği gerekçesiyle hakkında yürütülen idari soruşturma ile işten atılan Lisa Çalan, kendisiyle ilgili belediyeden yapılan açıklamaya tepki gösterdi.

Çalan, işten atılmasının gerekçesinin işe gidip gitmemekle ilgili olmadığını belirterek, “Sağlıklı bir insan varmış gibi beni yansıtmaya çalışıyorlar. Ben iki bacağı olmayan, yaraları bulunan ve sürekli protez için ameliyat olan biriyim. Beni işe gitmeden maaş almaya çalışan biri gibi yansıtmaları çok çirkindir. Ben rapor gönderdim tedavi sürecimle ilgili, ama onlar ısrarla işe gitmeden maaş alan biri gibi yansıtmaya çalışıyorlar” dedi.

Kendisinin yaşadığı durumun umursanmadığını da söyleyen Çalan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben işe gitmiyorsam neden önce yazılı yada sözlü savunmam alınmadı. Neden uyarılmadım? İstanbul, Ankara ve yurtdışında protez ile ilgili sürekli gidip gelmek zorunda kalıyorum ya da ameliyat oluyorum. Ben her çalışan gibi, normal bir insan değilim. Ben 2016 yılında daha kayyum atanmadan terör mağduru kapsamında işe alındım ve birinci kayyum atandığında da bir sorun yaşamadım. Şimdi imza sistemi getirmişler, sabah saat 08.00 ile akşam saat 17.00 arasında sisteme girip imza atmam gerekiyormuş. Bana halen işten çıkarıldığıma dair bir tebligat ulaşmış değil. Geçmişte belediyelere işe alınıp işe gelmeden maaş alanlar ile ilgili daha önce basına haberler yansıdı. Şu anda benimle ilgili yapılan işten çıkarılma açıklamasını çok çirkin buldum. Tebligat ulaşır ulaşmaz ben de yasal haklarımı kullanacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.