Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlinale’nin bu yılki jüri başkanı Jeremy Irons oldu

20 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek 70. Uluslararası Berlin Film Festivali‘nin (Berlinale) jüri başkanlığını 71 yaşındaki Oscar ödüllü İngiliz film ve tiyatro oyuncusu Jeremy Irons’ın yapacağı açıklandı.

Festivalin Sanat Direktörü Carlo Chatrian, Irons’ın jüri başkanlığına seçilmesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“Ayrıksı tarzıyla bana sinema yolculuğum boyunca eşlik eden birbirinden ikonik karakterleri canlandıran Jeremy Irons insanların ne denli karmaşık olduğunu fark etmemi sağladı. Yeteneği ve gerek sanatçı gerekse insan olarak yaptığı seçimler onu 70. Berlinale jüri başkanı olarak takdim ederken beni gururlandırıyor.”

Irons ise yayınladığı mesajda, “Berlinale, uzun zamandır hayran olduğum ve her zaman katılmaktan keyif aldığım bir festival. Jüri başkanı olmak benim için büyük bir zevk ve dikkate değer bir onur. Festival için Berlin’de olmak bana sadece o büyük şehri hatırlatmakla kalmayıp aynı zamanda festival tarafından seçilen bu yılki film üretimini izleme fırsatı ve ardından da jüri üyeleri ile değerlerini tartışma fırsatı verecek” dedi.

En son Watchmen adlı dizide Ozymandias karakterini canlandıran İngiliz oyuncu 1991 yılında Reversal of Fortune (Talihin Dönüşü) adlı filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar almıştı.

70. Berlinale’de gösterilecek filmler ise henüz açıklanmadı. Festival programı 29 Ocak‘ta paylaşılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.