Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prens Harry ve eşi Meghan nasıl bir özgürlük elde edebilir? – Kumru Başer: “Çiftin, kraliyet ailesinin önemli üyeleri olma durumu değişmiyor”

Kraliçe II. Elizabeth’in torunu, Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan, İngiltere Kraliyet Ailesi’ndeki görevlerinden çekilmeye karar verdiklerini Instagram hesaplarından yaptıkları açıklamayla tüm dünyaya duyurdu.

Görevlerinden çekilme kararını özellikle bir özgürlük anlayışına dayandıran çift, bir özgürlük tartışmasının da başlamasına sebep oldu. Kraliyet ailesi üyesi olmaları nedeniyle gerek mali gerek sosyal statüleri bakımından tam bir kopma yaşamaları mümkün olmayan çift, İngiltere’de kraliyet konutunda oturacak, güvenlikleri yine halkın vergisiyle sağlanacak, Prens Harry’nin, Galler Prensi Charles’ın oğlu olması nedeniyle aldığı fon devam edecek. İngiliz kamuoyunun büyük bir bölümü ise, Prens ve eşinin özgürlük anlayışı konusunda aynı paydada olmadıklarını belirtiyor.

İngiltere’de gündemde olan bu özgürlük sorunsalı üzerine, Medyascope, İngiltere’de yaşayan gazeteci Kumru Başer ile görüştü. Başer, kraliyet çiftinin özgürlük anlayışının doğru anlaşılması gerektiğine dikkat çekiyor. Bahsedilen özgürlüğün mali ve sosyal statü anlamında olmadığını, ancak kraliyet görevlerinden uzaklaşarak daha sivil bir yaşam ve özellikle Düşes Meghan’ın profesyonel kariyerine devam edebilmesinin önünün açıldığını vurguluyor.

Kumru Başer ile söyleşimizin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.