Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siber zorbalığa karşı sosyal medya fenomenleri bir araya geliyor

Geçen haftanın en çok konuşulan konularından biri, siber zorbalığa maruz kaldığı için psikolojisi bozularak intihar eden üniversite öğrencisi Sibel Ünli olmuştu. Yaşanan bu üzücü olay sonrasında siber zorbalığa karşı farkındalık yaratmak ve kullanıcıları bilinçlendirmek isteyen sosyal medyanın etkin bazı isimleri ve bazı kurumlar siber zorbalığa karşı bir araya geldi.

Sibel Ünli’nin dış görünüşü sebebiyle siber zorbalığa maruz kaldığı, sosyal medyadan aldığı birçok alaycı yorum sebebiyle psikolojisinin bozulduğu ve buna bağlı olarak intihar kararı aldığı iddia edilmişti. Sosyal medyada intiharın büyük yankı uyandırması üzerine önceki gün Sibel Ünli’nin abisi Aydın Ünli bir açıklama yaparak kardeşinin siber zorbalık kurbanı olduğunu söylemişti.

Sibel Ünli ile detaylar ortaya çıkmaya başladıkça, ruh halini paylaştığı tweetler de en çok paylaşılan konular arasında yer almıştı.

Sibel Ünli’nin karşılaştığı siber zorbalık ve sonrasındaki intiharı siber zorbalık konusunu gündeme taşıdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı siber zorbalığa karşı tepkilerini dile getirdi. Bu tepkilere ek olarak siber zorbalığa karşı farkındalık yaratmak ve kullanıcıları bilinçlendirmek amacıyla bir adım atıldı. Twitter’da yaklaşık 80 bin takipçiye sahip @ZetLorento isimli kullanıcı tarafından bir çağrı yapıldı ve bu çağrıyı takiben bir kampanya hazırlığı başladı. Hesaptan yapılan çağrıda “Siber zorbalığa karşı bir sosyal proje geliştirmek istiyoruz” denildi ve destek çağrısında bulunuldu.

Teknosafari.net’in özel haberini okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.