Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yalçın Karatepe ile ParaPolitik (13): “İstanbul Üniversitesi’nde yaşananlar siyasi bir kararın sonucu”

ParaPolitik” programının on üçüncü bölümünde Prof. Dr. Yalçın Karatepe, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Yalçın Karatepe, İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan olayları ve Merkez Bankası’nın döviz kararını değerlendirdi.

Yalçın Karatepe, üniversitelerin öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamasının sosyal devletin önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi. Öğrencilerin en temel ihtiyaçlarından tasarruf yapılamayacağını belirten Karatepe, “İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan olaylar siyasi bir kararın sonucu” dedi.

Merkez Bankası’nın geçen hafta döviz hesaplarına ilişkin aldığı karara da değinen Karatepe, bu kararın esas amacının dövizi bankalar açısından pahalı hale getirerek vatandaşın döviz alımını azaltmak olduğunu söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.