Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (64): Hafıza ve unutkanlık

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda unutkanlık ve hafıza hakkında konuşuyor. İnsanların kimi zaman unutmak, hatırlamamak istediğini kimi zamansa unutmamak, unutulmamak istediğini ancak beynimizin böyle çalışmadığını söylüyor. Beynimizin bilgileri nasıl sakladığı hakkında bilgi veriyor, bu süreçte yer alan işlevlerin sağlıklı devam etmesini engelleyebilecek sorunlardan bahsediyor. Kişinin yaşına göre hafıza sorunları ve unutkanlığın farklı nedenlerden kaynaklanabileceğini anlatıyor, ilerleyen yaşlarda alzheimer ve demans gibi hastalıklardan, daha genç yaşlarda ise diğer rahatsızlıklardan şüphelenmek gerektiğini belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.