Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (65): Çocukların psikiyatrik sorunları yakın çevresine nasıl anlatılır?

Çoğu kez ailelerin çocuklarının psikiyatrik bir sorunu ya da gelişimsel bir sorunu olduğunu kabullenmesi, ne olduğunu araştırması ve sonra tedavi için gerekenleri yapması çok daha zor olabilmektedir. Bu durumu daha da zorlaştıran nedenlerin biri çevrelerinde bulunan insanların tepkileridir. Özellikle aile büyüklerinin ve arkadaşların sorunu kabullenmemeleri tedaviye uyumu ve aileyi olumsuz etkiler.

Bu videoda Prof. Dr. Bengi Semerci, çocuktaki psikiyatrik sorunların tanınması ve tedavisinde aile yakınlarının nasıl tepkiler verdiğinden ve sonuçlarından bahsediyor. Ayrıca, tedavinin sağlıklı ilerlemesi için aile yakınları ile nasıl konuşulması gerektiğini, onların sorunu kabul etmesinin önemini örnekler vererek anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.