Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’ı Anlamak (3): İran’ın intikam tokadı kime değdi?

Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak işgalinden sonra bölgede devam eden pasif eylem stratejisi, Kasım Süleymani’nin öldürülmesi ile son buldu. İran bu darbenin intikamını nasıl alacağını düşünürken Trump’ın gizli mesajı İran’a ikinci şoku geçirtti: “Hata yaparsanız liderlerinizi hedef alırız.”

Gelinen son noktada İran, planladığı füze saldırısından önce kendi halkı ve devlet kurumları haricinde bölgedeki herkesi bu saldırıdan haberdar etti.

Ukrayna’ya ait olduğu bilinen yolcu uçağının İran tarafından düşürülmesini Amerika Birleşik Devletleri ilk andan itibaren fark etmiş olsa da, sosyal medyada fırtınanın kopması için bekledi ve tüm bunlar yaşanırken İran İslam Cumhuriyeti adeta Çernobil dizisini canlandırıyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.