Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’de cinsellik (5): Satılık Seks

Türkiye’de 2008’den beri 3 Mart’ın Dünya Seks İşçileri Hakları Günü olarak kutlandığını biliyor musunuz? Nereden bileceksiniz, genel ahlakımız bunu duymanıza bile izin vermez. İşin enteresanı Türkiye’de herkes çok ahlaklı ama bir taraftan da bu konuda yapılan en son araştırmanın tarihi olan 2004’te 100 bine yakın seks işçisi olduğunu da biliyor musunuz?

Sayılar ilginç. Örneğin 2009 yılında açıklanan bir araştırmada 30 bine yakın kadının vesika almak için sıra beklediği bilgisi verilmiş. Peki bu insanlar kime çalışıyorlar? İşte onlardan biri olan trans kadın Zelal’in anlattıklarıyla müşterilerin kim olduğu, neler istedikleri, ne gibi fantezilerle karşılaştıkları, bunların sapkınlık olup olmadığı, cinsel ilişki ile cinsel şiddet arasındaki farkın ne olduğu gibi soruların peşinden gidiliyor. Ayrıca seks işçileri kader kurbanı mıdır, yoksa bu bir tercih midir? Cevaplar Nazan Özcan ve Dilek Şen’in hazırladığı “Cinselliği Nasıl Yaşıyoruz?” podcast dizisinin beşinci bölümünde…

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.