Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs yayılmaya devam ediyor: Salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 56 oldu

Çinli yetkililer, bugüne dek yaklaşık 2 bin kişinin etkilendiği koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 56 olduğunu açıkladı. Çin genelinde kesinleşmiş vaka sayısının 1975’e çıktığı, hastalardan 324’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, virüsün yayılma yeteneği güçlendi. Sağlık Bakanı Ma Xiaowei, yetkililerin yeni virüs hakkında bilgilerinin henüz kısıtlı olduğunu söyledi. Vuhan kentinde ortaya çıkan virüs nedeniyle Çin’in birçok şehrine seyahat kısıtlamaları getirildiğini açıklayan Xiaowei, virüsü kontrol altında tutmak için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirtti. 

Ülke genelindeki 30 eyalet ve eyalet düzeyindeki yerleşim biriminde birinci derecede kamu sağlığı acil durum müdahale uygulamasına geçildi. Hubei eyaletindeki birçok bölgeye seyahat yasağı getirildi. Vuhan ile diğer şehirleri bağlayan uçak, tren, otobüs ve feribot seferleri durduruldu. Guangdong eyaletindeki Shantou kentine de tüm giriş çıkışların durdurulacağı açıklandı.

Seul Büyükelçiliği’nden uyarı

Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği de Twitter hesabından bir duyuru yaptı. Koronavirüs vakalarının Güney Kore’de de görülmeye başladığına dikkat çeken elçilik, koronavirüsü taşıdığı tespit edilen hasta sayısının üç olduğunu ve bu kişilerin tedavilerinin devam ettiğini açıkladı. Çin Yeni Yılı tatili dolayısıyla çok sayıda turistin Güney Kore’ye geldiğine dikkat çekilen açıklamada, Türk vatandaşlarının özellikle bu dönemde ölümcül hastalıktan korunmak için mümkün olduğu kadar kalabalık yerlerden uzak durması, tıbbi maske kullanması, kişisel hijyene özen göstermesi gerektiği belirtildi. Büyükelçilik, koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiğini vurguladı.

Ülke dışına yayılıyor

Öte yandan, Çin dışındaki koronavirüsten kaynaklı vakaların sayısı artıyor. Kanada’da kesinleşen ilk vakanın görüldüğü açıklanırken, Tayland’da dört, Singapur, Malezya, Güney Kore ve Fransa’da üçer, ABD, Japonya ve Vietnam’da ikşer, Nepal ve Avustralya’da ise birer vaka kayıtlara geçti. Bunun yanı sıra Hong Kong’da beş, Tayvan’da da üç kesinleşmiş vaka bulunduğu belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.