Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Memur-Sen İl Başkanı Yunus Memiş’in de aralarında bulunduğu 21 kişi yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındı

Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında öğretmenevine düzenlenen operasyonda, aynı zamanda öğretmenevi müdürü olan Memur-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş’in de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Yunus Memiş, Diyarbakır’da daha önce Eğitim-Bir-Sen şube başkanlığı da yapmış ancak adı bir cinsel istismar olayı ile gündeme gelince şube başkanlığından “sağlık” gerekçesiyle istifa etmişti.

Gizli kamera bulundu

Gözaltına alınanların yolsuzluk soruşturması nedeniyle soruşturulduğu ve öğretmenevi müdürü Yunus Memiş’in odasında aramalar sırasında gizli kamera bulunduğu iddia edildi. 

Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerince yapılan operasyonda öğretmenevinin tüm birimleri aranırken, aralarında Memiş, yardımcısı ve memurların da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yunus Memiş daha önce de Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü ile karşı karşıya gelmiş ve sosyal medya üzerinden milli eğitim müdürünün ses kayıtlarının kendilerinde olduğunu yazmış ardından paylaşımlarını silmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.