Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Adalet Bakanı William Barr, Trump’ın bakanlıktaki dosyalarla ilgili yorumlarının “işini yapmasını imkansız hale getirdiğini” söyledi

ABD Adalet Bakanı William Barr, Başkan Donald Trump’ın Adalet Bakanlığı savcıları ve davalarla ilgili paylaştığı tweetleri eleştirerek, ”Bunlar benim işimi yapmamı imkânsız hale getiriyor” dedi.

Barr’ın Trump’a yönelik eleştirileri Adalet Bakanlığı’nca yürütülen, Başkan Trump’ın hüküm giymiş danışmanı Roger Stone’u da kapsayan bir soruşturma süreciyle ilgili.

Trump’ın soruşturma süreci ile ilgili yorumlarından şikâyetçi olan Adalet Bakanı Barr, ABC News’e verdiği mülakatta “Adalet Bakanlığı’ndaki dosyalarla ilgili tweetlerin durdurulmasının zamanıdır” dedi. Barr, yapılan yorumların işini yapmasını engellediğini de sözlerine ekledi.

ABD Senatosu çoğunluk lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell da Başkan Trump’ın Adalet Bakanı Barr’ın tavsiyelerini dikkate alması gerektiğini belirtti.

Başkan Trump’ın uzun yıllardır arkadaşı olan Stone’un hapis cezasının düşürülmesinin planlandığı haberi ülke çapında tepkiyle karşılanmıştı.

Roger Stone

Stone, 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi konusunda Beyaz Saray İstihbarat Komitesi tarafından sürdürülen soruşturmaya engel olmaktan kasım ayında suçlu bulundu. Federal savcılar tarafından Stone hakkında 7 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Bununla birlikte Başkan Trump, davanın sorumluluğunu aldığı için Barr’dan övgüyle bahsetti.

Başkan ya da kongre üyesi hiç kimsenin yorumunun onu etkilemediğini söyleyen Barr ise, Trump’tan uyarısına saygı duymasını beklediğini belirtti.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Stephanie Grisham konu ile ilgili Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Bütün Amerikan vatandaşları gibi Başkan Donald Trump’ın da kamusal alanda fikirlerini açıklama hakkı vardır ve bu rahatsız edici değildir. Başkan Trump, ABD vatandaşları için mücadele etmek adına sosyal medyayı aktif olarak kullanmaktadır” dedi.

2019 yılı Şubat ayında Adalet Bakanı olarak atanan William Barr’ın, eski Adalet Bakanı Jeff Sessions ile sınırlı ilişkisinin aksine, Başkan Trump ile yakın bir ilişkisi olduğu söyleniyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.