Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Diyarbakır İl Kongresi: “Türkler ile Kürtleri hiç kimse ayıramaz”

CHP Diyarbakır İl Kongresi dün (16 Şubat) Sur ilçesindeki Demir Otel’de yapıldı. Kongrede eski CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Müslim Sarı konuştu. “Kafalardaki bölünme paranoyasından kurtulmak gerektiğini, Türkiye’de güçlü bir bir arada yaşama iradesi olduğunu” belirten Sarı, “Türkler ile Kürtleri hiç kimse ayıramaz. Yeni büyük toplumsal sözleşmeyi yaratacak ve hayata geçirecek olan yine CHP’dir. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi, 100 yıl sonra yeniden o büyük uzlaşmayı sağlamalıdır” dedi.

Sarı, Türkler ile Kürtler arasında güçlü bir birlikte yaşama arzusu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Türkiye’de hem doğuda hem batıda her şeye rağmen, bütün yaşanmışlıklara rağmen çok güçlü bir birlikte yaşama arzusu vardır. Ben bunu bütün siyasi söylemlerin üzerinde görüyorum. Bizim aslında bu güçlü birlikte yaşama arzumuz geleceğimizi de inşa edeceğimiz çıkış noktası olacaktır. Kimse bizi ayıramayacak, hiç kimse. Yurtiçinde ya da yurtdışında hiç kimse Türkler ile Kürtleri birbirinden ayıramayacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.