Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump’ın başkanlık seçimi sürecindeki danışmanı Roger Stone, 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın 2016’daki seçim kampanyası döneminde danışmanlığını yapan ve kampanya sürecindeki önemli isimlerden biri olarak öne çıkan Roger Stone, Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili görülen dava kapsamında 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 7 ile 9 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması beklenen Stone’un aldığı bu ceza, ABD’de tartışma konusu oldu.

Roger Stone, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2019 yılının Ocak ayında gözaltına alınmıştı. Stone iddianamede, Trump’ın 2016 yılındaki rakibi Hillary Clinton’ın kampanyasına ait ele geçirilen ve Wikileaks tarafından yayımlanan e-posta yazışmalarıyla ilgili suçlanıyordu. Savcı Mueller, Wikileaks’te yayımlanan e-posta yazışmalarının Stone’un bilgisi dahilinde olduğunu öne sürmüştü. Roger Stone, başkent Vaşington’daki Federal Mahkeme’de görülen davada, “Kongre’ye yalan söylemek”, “belgelerde değişiklik yapmak” ve “adaleti engellemek” gibi yedi ayrı suçtan yargılandı.

ABD Başkanı Donald Trump ise başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan yakın dostu ve eski başdanışmanı için çok sayıda destek açıklaması yaparak Stone’un adının temize çıkacağına inandığını belirtmişti. Geçen hafta Stone için 7 ile 9 yıl arasında bir hapis cezasının uygun olacağının açıklanması üzerine Trump, savcıların bu talebini Twitter üzerinden sert bir dille eleştirmişti.

Karara itiraz hakkı bulunan Stone, hapis cezasının yanında 250 saatlik kamu hizmeti ve 20 bin dolar para cezasına da çarptırıldı. Stone’un avukatları ise karar açıklandıktan sonra “jürinin görevini kötüye kullandığı” iddiasıyla yeni bir yargılama talep etti. Stone, bu yeni yargılama sonuçlanana kadar hapse girmeyecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.