Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’da deprem – Van’da 9 kişi hayatını kaybetti

İran’ın Hoy kentinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden Van’ın Başkale ilçesindeki köyler etkilendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre Van’da 9 kişi hayatını kaybetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 08.53’te Hoy’da yerin 5,22 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, merkez üssüne 4,75 kilometre mesafedeki Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Iğdır, Kars ve Ağrı’da da hissedildi. Van’ın Başkale ilçesine bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallerinde bazı kerpiç ev ve ahırlar yıkıldı. Bazı evlerde de çatlaklar oluştu. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 14.00 sıralarında yaptığı açıklamada, “Dokuz vatandaşımız hayatını kaybetti. 37 yaralımız var, dokuzunun durumu kritik” dedi.

Van Valiliği‘nden de depremle ilgili şu açıklama yapıldı: “Deprem sonrası Başkale ilçemizin Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallelerinde hasar meydana gelmiştir. AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edilmiştir.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale’deki köylerle ilgili, “Evlerde özellikle yıkıklar sözkonusudur. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Dışişleri Bakanlığı’ndan aldığımız bilgi çerçevesinde İran’ın Hoy kenti için herhangi bir yardım talebi İran tarafından yapılmadı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.