Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (8) – Gülsüm Kav ile İstanbul Sözleşmesi: “Kadının çocuğunun gözü önünde öldürüldüğü, çocukların istismar edildiği aileye aile denir mi?”

SosyoPolitik’te Şükran Şençekiçer’in bu haftaki konuğu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav’dı. 2014’te yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’ne ve 6284 sayılı kanuna yönelik tepkiler üzerine Gülsüm Kav, İstanbul Sözleşmesi’nin neden önemli olduğunu anlattı. Şiddetin önlenmesinin yolunun cinsiyet eşitliğinden geçtiğini söyleyen Kav, cinsiyet eşitliğinin aileye zarar vereceği yolundaki görüşe şu cevabı verdi: “Kadının çocuğunun gözü önünde öldürüldüğü, çocukların istismar edildiği aileleri unutabilir miyiz? İçinde şiddet ve eşitsizliğin olduğu, kadına zulmün hak görüldüğü bir aile, aile değildir. Aile korunmak isteniyorsa yolu bu olamaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.