Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanı Soylu Türkiye-Yunanistan sınırında: Bölgeye bin özel harekât polisi gönderilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, binlerce mültecinin akın ettiği Türkiye-Yunanistan sınırında incelemelerde bulundu. Yunanistan’ın mültecilerin geçişlerini engellemek için elinden geleni yaptığını ama Fethullahçılara kapılarını açtığını öne süren Soylu, geri itmeleri engellemek amacıyla bin özel harekât polisinin bölgeye konuşlandırılacağını söyledi.

Edirne’de Türkiye-Yunanistan sınırındaki sığınmacı hareketliliğini ve bölgeyi havadan inceledikten sonra bir basın açıklaması yapan Soylu şunları söyledi:

“Şu andan itibaren, sabah itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizle de konuştuk, gerekli tedbirleri de aldık, bin özel harekât polisini, Meriç’in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla. Tekrar söylüyorum; geri itmeleri engellemek amacıyla tam donanımlı bin özel harekât polisini sabah itibarıyla intikal ettirdik ve zodyak botlarıyla beraber artık orada insanlara kötü muamele edenlere fırsat tanınmayacak. Onların uluslararası kural ihlali çerçevesinde gerçekleşen birtakım girişimlerini engelleyebilecek seviyede kendi sınırlarımızı bu vesileyle bir geri itmeden kurtarabilecek seviyede gerekli tedbirlerimizi aldığımızı ifade etmek istiyorum.”

Soylu’ya, Yunanistan’a geçmeyi başaran mültecilere ilişkin verdiği sayılar da soruldu. Bir gazetecinin ”Sizin verdiğiniz son rakamlara göre sınırdan geçen göçmen sayısı yaklaşık 144 bin, fakat biz bu sayıyı teyit edemedik bir türlü” sözlerine tepki gösteren Soylu, gazeteciyi Yunanistan medyasının oyuncağı olmakla suçladı. Soylu, soruyu soran Tele-1 muhabirine “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın ama başka bir yere hizmet ediyorsun” dedi.

Yunan medyası, makamları ve bakanlarının yalan üzerine yalan konuştuklarını belirten Bakan Soylu, Yunanistan’ın geçen yıl 7 bin 300, bir önceki yıl 7 bin 600 Fethullahçıyı “seve seve” kabul ettiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler