Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tacizle suçlanan Woody Allen’ın yeni kitabını basacağını açıklayan Hachette Yayınevi’nin çalışanları iş bırakma eylemi yapıyor

Yönetmen Woody Allen’ın nisan ayında çıkacak yeni anı kitabı “Apropos of Nothing”in Hachette Yayınevi tarafından basılacağının duyurulmasının ardından yayınevi çalışanları kararı işi bırakarak protesto etti.

Kızı Dylan Farrow’a cinsel taciz uyguladığı iddiası sebebiyle uzun bir süredir kamuoyunun gündeminde olan Oscarlı yönetmen Woody Allen’a karşı tepki giderek büyüyor. Ünlü yayınevinin New York ofisinin yaklaşık yüz kadar çalışanı iş bırakma eylemi yaparak Hachette’in Allen’ın kitabını yayımlama kararını protesto etti. 

Guardian’a konuşan bir yayınevi çalışanı “Herkesin hakkındaki suçlamalara cevap verme hakkı vardır fakat bunu biz yapmak zorunda değiliz. Herkes yaptığının sorumluluğunu üstlenmeli” diye konuştu. Hachette Yayınevi CEO’su Michael Pietsch‘in New York Times’a verdiği röportajdaki “Her kitabın kendine has bir amacı vardır. Woody Allen’ın anılarını kendi kaleminden okumak için bekleyen çok sayıda insan var ve yayınevi olarak bizim işimiz, yazarların kitaplarıyla ortaya koymak istedikleri şeylere yardımcı olmak” sözleri ise tepki çekti.

Hachette’teki protestolardan kısa bir süre önce, Allen’ın oğlu Ronan Farrow, ünlü isimlerin cinsel taciz suçlamalarından nasıl aklandığını anlattığı son kitabı Catch and Kill’i Hachette’ten çıkartmıştı. Ronan Farrow, Woody Allen’ın biyografisinin aynı yayınevinden çıkacağını öğrenince, kardeşi Dylan’a destek vermek için yayıneviyle olan ilişkisini kestiğini açıkladı.

Yedi yaşındayken ünlü yönetmenin cinsel tacizine uğradığını öne süren ve uzun süredir bu suçlamanın arkasında duran Dylan Farrow ise yayınevinin Allen’ın yeni kitabındaki bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için kendisiyle iletişime geçmediğini belirtti ve Hachette’in kitabı yayımlama kararını kendisi için “derin bir üzüntü kaynağı”, kardeşine karşı ise “büyük bir ihanet” olarak yorumladı. 

Hakkındaki cinsel taciz iddiaları yüzünden uzun süredir sinema ve sanat camiasının ünlü isimleri tarafından da eleştirilen 84 yaşındaki Allen, cinsel taciz suçlamalarını reddediyor. Allen daha önce hakkındaki iki ayrı cinsel taciz soruşturmasında da suçlu bulunmamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.