Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’dan Barselona’ya bir beyin göçü hikayesi: “Türkiye’de geleceğe dair kaygı duyduğum şeyler bir seçimle değişmeyecek”

Barselona, beyin göçü denilince ilk akla gelen şehirlerden olmasa da burada yaşamayı seçen Türkiye vatandaşlarının sayısı son yıllarda bir hayli arttı. 2000 yılında kayıtlı yalnızca 93 Türkiye vatandaşı varken, bu sayı 2010’da 447’ye, 2019’da ise 1364’e çıktı. Liora Morhayim, 2016 yılında İstanbul’dan Barselona’ya göç eden Boğaziçi Üniversitesi mezunu Mert Taş ile göç serüvenini, Barselona’ya geliş nedenlerini, buradaki yaşamını, Barselona’nın Kuzey Avrupa şehirlerinden farkını ve gelecekte Türkiye’ye dönmeyi düşünüp düşünmediğini konuştu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.