Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’dan koronavirüs izlenimleri: AVM’ler, toplu taşıma araçları ve kamu kurumları dezenfekte ediliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kentte hizmet veren 3 binin üzerindeki toplu taşıma aracı ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanları koronavirüse karşı dezenfekte etti.

Koronavirüsün Türkiye’de görülmesi üzerine birçok kentteki yerel yönetimler harekete geçti. Bu kentlerden biri de Diyarbakır. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı 210 personel, başta belediyeye ait toplu taşıma araçları olmak üzere kentte hizmet veren okul servis araçlarıyla taksileri ilaçladı.

Dezenfekte edilen yerler arasında, havalimanı, camiler, kamu kurumları, otogarlar ve alışveriş merkezleri de var.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Daire Başkanı Mustafa Korkutan, daha önce başlatılan dezenfekte işlemlerini hızlandırdıklarını belirterek “İlimizde bulunan havaalanı, camiler, kütüphaneler, toplu taşıma araçlarının tümü, minibüsler, taksiler, kamu kurumları, taziye evleri, otogar, ilçe otogarları, alışveriş merkezleri, yeşil alanların olduğu parklar, çocuk oyun alanlarının tümünde salgın hastalıklara karşı dezenfekte işlemini başlattık. Yapılan dezenfekte işlemlerine 210 personel katılıyor. Bu işlem 17 ilçede her gün rutin olarak yapılacak” dedi.

Korkutan, kentteki 1700 okulda dezenfekte işlemlerinin bugün itibarıyla eşzamanlı olarak başlayacağını, bu işlemlerin 20 gün boyunca devam edeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.