Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Işın Eliçin ile Dünyanın Gidişi (54): AB kapılarını dünyaya kapatıyor – Covid-19 ile küresel savaş

Dünya Sağlık Örgütü dün Avrupa’nın Covid-19 pandemisinin merkezi haline geldiğini duyurdu. Toplam vaka sayısı ve ölümler hızla artarken Avrupa ülkelerinin aldığı önlemler de sertleşiyor. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için Avrupa Birliği’ne girişlerin 30 gün boyunca yasaklanmasını önerdi. Fransa ise İtalya ve İspanya’dan sonra AB içinde sınırlarını dünyaya değil tüm Avrupa’ya kapatan üçüncü ülke oldu. Bu yayında neden böylesi bir tecridin uzun vadede başarılı olmayabileceğini, örneklerle, uzman görüşlerinden yardım alarak ele aldım. Dünyanın bütün insan türünü tehdit eden böylesi bir sağlık sorunu karşısında birbirlerine sırtını dönmeye değil, birbiri ile dayanışmaya, işbirliğine ihtiyacı var. Nitekim sıkıyönetimi hatırlatan uygulamalara başvurmayan Güney Kore’nin Covid-19 ile savaşı diğer ülkelere oranla daha başarılı sonuç vermiş görünüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.