Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li beş belediyeye daha kayyum atandı – HDP Batman Milletvekili İpekyüz: “Bu dönemde kayyum atamak fırsatçılıktır”

Yerel seçimlerde HDP tarafından kazanılan Batman ile Diyarbakır’ın Silvan, Lice, Eğil ile Ergani ilçe belediyelerine sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı.

Kayyum atanmasından sonra belediye çevresinde polis ablukası oluşturulup kimse belediyelere alınmazken, belediye eşbaşkanları da evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı. HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, kayyum atamalarının dünyanın koronavirüs ile uğraştığı bir dönemde yapılmasını “fırsatçılık ve gaspçılık” olarak değerlendirdiklerini söyledi. Bugünkülerle birlikte kayyum atanan HDP’li belediye sayısı üçü büyükşehir, ikisi il olmak üzere toplam 37 oldu. HDP, 31 Mart seçimlerinde 65 belediye kazanmıştı. 

Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir ve Eşbaşkan Songül Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi, Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak, Eğil Belediye Eşbaşkanı Mustafa Akkul ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya gözaltına alındı. 

“Bu dönemde kayyum atamak, bize göre gasp ve fırsatçılıktır”

Kayyum atamalarına sert tepki gösteren HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, dünya koronavirüs salgını ile mücadele ederken HDP’li belediyelere kayyum atanmasını “düşman hukuku” olarak gördüklerini söyledi. İpekyüz, “Dünya her gün canlar alan ve yaşamı altüst eden virüs ile mücadeleyi gerçekleştirirken, bunu fırsatçılığa dönüştürüp bu dönemde de kayyum atamak, bize göre gasp ve fırsatçılıktır” dedi. İpekyüz, HDP’li belediyelerin virüs olayı ortaya çıktıktan sonra buna karşı önlem almak için gece gündüz çalıştıklarını da hatırlatarak, “Batman Belediyesi, yaşanan durum karşısında dün vatandaştan su parası almayı durdurma kararı vermişti. Sabah saatlerinde zırhlı akrepler ve panzerler fırsatçılık yapılarak halkın iradesi gasp edilmiştir. HDP olarak bizim için bu dönemde halkımızın sağlığı ve yaşamı her şeyin üstündedir. Bu virüs salgınına karşı halkımızın evlerinden çıkmamasını ve tepkimizi bulunduğumuz yerde çeşitli şekillerde bütün dünyaya duyuracağız” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.