Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın’dan infaz yasası değişiklik teklifine tepki: “Devletin yurttaşlara karşı işlenen suçlarda affetme yetkisi yoktur”

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, AKP ve MHP tarafından hazırlanarak Meclis’e getirilen ve infaz yasasında değişiklikler yapılmasını öngören teklife, eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Aydın, Terörle Mücadele Kanunu’ndaki “terör” tanımının problemli olduğunu, ifade ve düşünce dahil birçok suçun bu kapsama alındığını belirterek, taslağın krizler yaşayan yargı için bir fırsat olabileceğini söyledi. Aydın, “Devletin yurttaşlara karşı işlenen suçlarda affetme yetkisi yoktur, ancak devlet kendisine karşı işlenen suçlarda bu yetkisini kullanır. Bu yasa eşitlik ilkesine uygun çıkarılırsa, yargıya olan güvenin kazanılması ve yargıda yaşanan krizlerin sona erdirilmesi için fırsat olacağını düşünüyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.