Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gündem Çocuk (71): Sınırdaki çocuklar, infaz yasası ve uzaktan eğitim

Gündem Çocuk’ta bu hafta sınır kapılarında ve geçiş noktalarında bekleyen çocukları, cinsel suçlarda indirime gidilen infaz yasasını, uzaktan eğitimi ve uzaktan eğitimin ilk günlerinde neler yaşandığını konuştuk.

İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu’ndan Sevinç Koçak ile İHD’nin 52 sivil toplum örgütünün imzasıyla yayımladığı “Yüzünüzü Çocuklara Dönün!” başlıklı çağrı metnini, sınır kapılarında ve geçiş noktalarında bekleyen çocukların mevcut koşullarını, çocuğa yönelik istismar suçunu da kapsayacak şekilde cinsel suçlar ve uyuşturucu suçlarında indirim düzenlemesiyle yeniden gündeme gelen infaz yasasını ele aldık. Veli-Der Kocaeli Şube Başkanı ve emekli öğretmen Göksal Yılmaz ile koronavirüs salgını sebebiyle uygulanmakta olan uzaktan eğitimin ilk günlerini, erişilebilirliğini ve ilk günlerde neler yaşandığını değerlendirdik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.