Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Sondan Durukanoğlu Feyiz, kendisi, eşi ve 22 yaşındaki oğlunun koronavirüs pozitif olduğunu duyurdu ve hastalıkla nasıl başa çıktıklarını anlattı

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, kendisine, eşine ve oğluna koronavirüs pozitif teşhisi konulduğunu duyurdu. Hastalığı atlatan Feyiz, 22 yaşında olan oğlunun hastalığın belirtilerini taşımadığını ancak test sonucunun pozitif çıktığını belirterek gençleri şu sözlerle uyardı:

“Sevgili gençler, sevgili öğrencilerim, insanlık büyük bir trajedi yaşıyor. Sizler bu hastalığı anlamadan geçiriyorsunuz. Oğlumda hastalığın emaresi bile yok. Bu sizi çok büyük bir hastalığı yayma potansiyeli adayına dönüştürüyor. Sizlerden ricam lütfen yuvanızda kalın.”

Feyiz, hastalığının ilk gününden bu yana geçen 15 günde neler yaşadığını da anlattı:

“13 Mart Cuma sabahı yüksek ateş, aşırı üşüme ve titremeyle hastaneye başvurdum. O gün test yaptırdım ve evde karantina altına aldım kendimi. Hastalıkla savaşmaya başladım.

Test sonucum 18 Mart gece 02.30’da bana pozitif olarak bildirildi. 03.30’da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldım. Hemen tedavi görmeye başladım ve bu hastalığı yenerek dün taburcu edildim. Eşim pozitif çıktı, şu an hastanede hastalıkla mücadelesine devam ediyor ama bugün yarın taburcu edileceğini biliyorum. 22 yaşında bir oğlum var, o da pozitif. Bir başka evde karantina altında.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.