Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB’den kalabalık otobüs görüntülerine yanıt: “Başkan İmamoğlu’nu karalamak için yapılmış organize bir kötülük”

İstanbul’da bu sabah iki otobüs hattında yaşanan yoğunluğa dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) açıklama yaptı. İBB’nin açıklamasında, iki hatta önceki haftalarda görünmeyen bir hareketliliğin görüldüğü belirtilerek, “Bu organize bir faaliyetin gerçekleştiğinin göstergesidir” denildi.

Bugün sabah 06.00 sıralarında, şehrin iki farklı noktasında otobüslerde yaşanan yoğunluğa dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) açıklama geldi. İBB, bu yoğunluğun bu zamana kadar görülmemiş bir hareketlilik olduğunu, bunun üzerine inceleme başlatıldığını duyurdu.

Yoğunluğun yaşandığı ilk araç, 62 numaralı Kağıthane-Kabataş otobüsüydü. Sabah saatlerinde otobüsü kullanan yolcu sayısının 71 olduğunu duyururan İBB, 47 yolcunun, şoförün bütün uyarılarına rağmen aynı duraktan otobüse bindiğini paylaştı. Açıklamada, 146 numaralı Boğazköy-Bakırköy otobüsünü de geçen hafta aynı gün 31 kişinin kullandığı ancak bu sayının bugün 65’e çıktığı vurgulanarak, “Burada da dikkatimizi çeken hareketlilik sadece iki duraktan 41 kişinin araca binmesi olmuştur. Bu da daha önce hattımızda pazar sabahı 06:00 sularında yaşanmamış bir hareketliliktir. Binişler Araslı ve KİPTAŞ duraklarından gerçekleşmiştir” denildi.

https://twitter.com/Onderim2/status/1244096921658101760?s=20

İBB tarafından yapılan açıklamada, bu videoların belirli bir siyasal görüşe yakınlığıyla tanınan hesaplardan paylaşıldığı vurgulandı. Açıklama şöyle: “Özellikle daha önce siyasi görevler de üstlenmiş bir kişi, bugünkü paylaşımında ‘Bak fotoğrafı çeken vatandaş gizli saklı da değil. Kendisi paylaşıyor. Bizim farkımız tüm bilgileri verdik, gidin bakın’ diyerek fotoğrafı ‘Onder’ isimli kullanıcının yaydığını açıkça doğrulamıştır. Sözkonusu ‘Onder’ isimli şahsın sosyal medya hesabı tarandığında, bu kişinin Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, genel başkan yardımcılarına ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sayısız hakaretleri tespit edilmiştir. Bu ekran görüntüleri de siz değerli basın mensuplarına ek dosyada sunulmuştur. Bu hakaretler için ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır.

Bir hafta önce bir kişinin bindiği otobüse bir hafta sonra toplamda 71 kişinin binmesi, üstelik bunun 47’sinin aynı duraktan olması, organize bir faaliyetin gerçekleştiğinin göstergesidir. Otobüs içi kalabalık fotoğraflarını sosyal medyaya yayan kişilerin hem bir siyasi parti ve genel başkanına hem de İBB ve başkanına çok sayıda hakaret mesajları paylaşması da, organize kötülüğe dair kuşkularımızı kuvvetlendirmiştir. Ülke olarak küresel bir salgının yarattığı büyük sorunlarla el ele mücadele ederken, sırf İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu karalamak için yapılan bu organize kötülüğü şiddetle kınıyoruz. Bu işin arkasında olan ve işe dahil olan herkesle delil toplama süreçlerinin ardından yargı önünde hesaplaşacağımızı belirtir, değerli İstanbul halkının bunun gibi çok sayıda iftira ve karalama kampanyalarına itibar etmemelerini rica ederiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.