Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Bakanı Gül: “Sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili 385 kişiye soruşturma açıldı”

Adalet hizmetlerinde koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlerle ilgili koordinasyon toplantılarının üçüncüsü, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başkanlığında gerçekleştirildi. Bakan Gül, toplantının ardından açıklama yaptı.

“Cezaevi personeli evlerine gönderilmeyecek, izole yerlerde kalacak”

Gül açıklamasında, “Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak” dedi. Gül ayrıca, “Avukat meslektaşlarımızın CMK ödemeleri, 6 Nisan itibarıyla tümüyle yapılmış olacak” diye konuştu.

“Duruşmalar 30 Nisan’a kadar ertelenmiştir”

Bakan Gül, “Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun kararıyla avukat ya da tarafların mahkemeye de gelmesine gerek kalmaksızın bu konuda tedbirlerin alınması kararı almıştır. 30 Nisan’a kadar duruşmalar ertelenmiştir” dedi. Koronavirüs önlemleri kapsamında cezaevlerinde görüşler durdurulmuştu. Gül, konuya ilişkin tutuklu ve hükümlülerin görüntülü görüşme yapabilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

“Yargının izolasyonu olmaz”

Gül açıklamasında, “Adaletin izolasyonu olmaz” vurgusu yaparak, yaşlılara saygısızlık yapanlara, sağlık çalışanlarına şiddete ve koronavirüsle ilgili sosyal medya paylaşımlarına ilişkin soruşturmaların devam ettiğini belirtti. Gül konuya ilişkin şunları söyledi: 

“Bir mağduriyeti olan vatandaşlarımız için adaletin kapısı kapatılmamıştır. Adaletin izolasyonu olmaz. Sosyal mesafeyi koruyacağız ama adaletle aramıza mesafe koymayacağız.”

“Sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili 385 kişiye soruşturma açılmıştır”

Gül, sosyal medya paylaşımları, yaşlılara saygısızlık ve sağlık çalışanlarına şiddet ile ilgili devam eden soruşturmalara ilişkin ise şu bilgileri verdi: 

“Bu sıradışı süreci fırsata çevirmek isteyenlerin karşısında hukuk vardır, olmaya da devam etmektedir. Sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili 385, yaşlı vatandaşlarımıza rencide edici davranışlarla ilgili sekiz kişi hakkında soruşturma işlemi yapılmıştır.

Sağlık çalışanlarımıza karşı milletimizin büyük bir desteği bulunmaktadır ancak münferit de olsa bazı olayların böyle bir dönemde bile olduğunu görmekteyiz. Gerekli koruma tedbirleri yargı mensupları tarafından gecikmeden uygulanıyor. Bu tarz olayları şiddetle kınıyorum. Olayların takipçisi olacağım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.