Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’ın doktoru Polat: “İki kronik rahatsızlığı var, koronavirüs için riskli grupta”

Koronavirüs tehdidi ile birlikte gözler Meclise getirilen infaz düzenlemesi ve cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere çevrilirken, Edirne Cezaevi’nde bulunan HDP’nin önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın kronik rahatsızlıkları nedeniyle riskli grupta olduğu belirtildi. Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin kronik rahatsızlıkları ile ilgili detaylar veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın mesajlarını paylaşan Demirtaş’ın doktoru kordiyoloji uzmanı Cegerğun Polat, Demirtaş’ın solunum yollarından kronik rahatsızlığı bulunduğunu ve aynı zamanda kendisinin hipertansiyon hastası olması nedeniyle üç yıldır ilaç kullandığını söyledi. Polat, Demirtaş başta olmak üzere kronik rahatsızlığı bulunan hasta tutuklu ve hükümlülerin koronavirüs için çok riskli bir grubu oluşturduğunu belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.