Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş için koronavirüs salgını nedeniyle tahliye başvurusu yapıldı

Edirne Cezaevi’nde 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu olarak bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için avukatları sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu.

“Demirtaş risk grubunda”

Tahliye başvurusu ile ilgili yazılı açıklama yapan Demirtaş’ın avukatları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 1 Nisan Çarşamba günü yaptığı kapsamlı açıklamayı hatırlatarak, “Bu açıklamada, koronavirüs salgınıyla ilgili çeşitli veriler paylaşmıştır. Bu verilerden bazıları, virüs nedeniyle yoğun bakımda olan hastaların yüzde 63’ünün, yaşamını yitirenlerin de yüzde 69’unun hipertansiyon hastası olduğu şeklindedir. Müvekkilimiz Selahattin Demirtaş’a, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hipertansiyon tanısı konulmuştur. Daha önce solunum ve kalp rahatsızlıkları sebebiyle ameliyat da geçiren Demirtaş’ın bu hastalıkları devam etmekte, kendisi çeşitli ilaçlar kullanmaktadır. Dolayısıyla Demirtaş, Bakan Koca’nın açıkladığı hayati risk grubundadır” dedi.

Avukatlar, açıklanan nedenlerle altı yıldır süren ve Demirtaş’ın şüpheli bile olmadığı soruşturma dosyasındaki tutukluluğunun kaldırılması için dün tahliye başvurusu yapıldığını açıkladı.

Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne gönderilen tahliye talepli 8 sayfalık dilekçede, koronavirüs salgını hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamalar ile virüsün eşyalarda kalma sürelerine ilişkin ayrıntılara yer verilerek şöyle denildi:

“Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi (salgın ve bulaşıcı) ilanına konu edilen koronavirüs salgını nedeniyle sağlığa erişim hakkı ihlal edilen ve mevcut hastalıkları nedeniyle ciddi bir yaşamsal risk altında  bulunan müvekkilin herhangi bir adli kontrol tedbiri uygulanmak suretiyle tahliyesine karar verilmesini talep ederiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.