Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Demir: “Koronavirüs testi negatif çıkan ancak teşhis konarak tedavi gören yüzlerce hasta var”

Sağlık Bakanlığı tarafından her akşam açıklanan koronavirüs verilerinin, Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarının yayımladığı raporlardan farklı olduğunu söyleyen Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Şerif Demir, bakanlığın sadece testi pozitif çıkanların verilerini verdiğini, ancak testi negatif olup klinik ve radyolojik testlerle tespit edilerek koronavirüs tedavisi gören çok sayıda hasta olduğunu söyledi.

Diyarbakır’daki vaka sayısının diğer şehirlere göre az oluşunun sevindirici olduğunu ancak alınan tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyleyen Demir, test sayısının az olduğunu ve artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.