Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, koronavirüse bağlı ölüm vakalarında İtalya’yı geçti, dünyada en çok ölümün yaşandığı ülke oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nde bugün (11 Nisan) açıklanan 1.339 yeni ölüm vakasıyla birlikte koronavirüse bağlı toplam ölü sayısı 20 bin 223 oldu. ABD bu sayıyla birlikte bugüne kadar koronavirüse bağlı ölüm sayısında uzun bir süredir ilk sırada olan ve toplam 19 bin 468 ölümün yaşandığı İtalya’yı geride bırakmış oldu.

Bugün açıklanan sayılara karşın ABD, nüfusa oranlı ölüm sayısında İtalya’nın daha gerisinde. ABD’de 100 bin kişi başına 6 ölüm düşerken İtalya’da ise 100 bin kişi başına düşen ölüm sayısı 32. Uzmanlara göre ise bu rakamlar hastalığın seyri konusunda herhangi bir somut gösterge taşımıyorlar ve yanıltıcı olabilirler çünkü ülkelerin hem coğrafi yapıları hem de nüfus yoğunlukları büyük farklılıklar gösteriyor.

New York Times’a göre, toplam ölüm sayısının geçen haftanın iki katına çıktığı ve her gün neredeyse 2 bin ölümün gerçekleştiği ABD’de, Cumhuriyetçiler’in yönetiminde olan Teksas ve Florida gibi bazı eyaletler, Başkan Donald Trump‘ın geçen gün virüsün dağılımıyla ilgili yaptığı pozitif açıklamalardan sonra yakın zamanda okulları ve işyerlerini normal düzene tekrar döndürebileceklerinin sinyallerini vermişti. Kaliforniya ve New York gibi Demokratlar’ın yönetiminde olan bazı eyaletler ise hayatın ne zaman normalleşeceği konusunda daha temkinli gözüküyorlar ve önlemlerin daha da sıkılaştırılmasını istiyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.