Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni düzenleme yürürlüğe girdi: Sosyal sigortası olmayanlar da koronavirüs tedavisi, test ve koruyucu ekipmana ücretsiz erişecek

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal sigortası olmayan yurttaşlar da koronavirüs tedavisi, aşı, tanı kiti ve koruyucu ekipmana ücretsiz erişebilecek.

Kararnameye göre, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs hastalığı ile mücadele kapsamında herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın tüm kişiler, Sağlık Bakanlığı’nca temin edilerek dağıtımı yapılacak olan testler, kitler, tedavi için kullanılacak ilaçlar ve koruyucu ekipmandan ücretsiz faydalanabilecek.

Kararname 13 Nisan tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Uygulama ise kararın yayımlanmasıyla hayata geçecek.

Koronavirüsle mücadele kapsamında pandemi testleri, korunma ekipmanı ve tedavide kullanılan ilaçlar, kamuoyunda “Tasarruf kararnamesi” olarak bilinen ve 4376 sayılı Kanun hükümlerinden muaf tutulacakların tespitine dair ilgili Bakanlar Kurulu kararından muaf tutuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.