Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Grup Başkanvekili Beştaş: “İnfaz yasasında, koronavirüs Allah’ın bir lütfu gibi kullanıldı”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, tartışmalara neden olan ve Meclis’ten geçtikten sonra CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürüleceği belirtilen infaz yasasını değerlendirdi.

Muhalefetin yeterli sayıda vekil ile oylamaya katılmaması eleştirilerini yanıtlayan Beştaş, iktidarın koronavirüs salgınını Allah’ın bir lütfu gibi kullanarak daha önce hazırladığı yasayı Meclis’e getirdiğini ve muhalefet ile uzlaşmadan genel kuruldan geçirdiğini söyledi. Beştaş, yasa ile Alaattin Çakıcı gibi mafya babaları cezaevinden çıkartılırken, Selahattin Demirtaş, HDP’li siyasetçiler ve gazetecilerin ise cezaevlerinde kaderleri ile baş başa bırakıldığını belirtti. Beştaş, AYM’nin, af niteliğindeki bu yasayı her anlamda anayasaya aykırı görerek iptal etmesini beklediklerini sözlerie ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.