Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukat Orhan Kemal Cengiz: “Israrlı çabalar olmasaydı Tahir Elçi cinayeti kim vurduya getirilecekti”

Tahir Elçi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Orhan Kemal Cengiz, Tahir Elçi‘nin öldürülmesi ile ilgili hazırlanan iddianameyi “korkunç bir iddianame” diye değerlendirerek, “Diyarbakır Barosu, vakfımız ve dostlarının ısrarlı çabaları olmasaydı Tahir Elçi dosyası kim vurduya getirilecekti ve dosyanın üstü kapatılacaktı” dedi. Cengiz’le Medyascope muhabiri Ferit Aslan konuştu.

Elçi’nin bir televizyondaki konuşmasından sonra ciddi hedef haline getirildiğini ve risk altında bulunduğunu söyleyen Cengiz, “Devletin o gün orada onu koruması gerekiyordu. İddianameye iki polisin yaşamını yitirmesi de eklenerek onların ölümü değersizleştirilmiş, Tahir Elçi’nin dosyası ise sulandırılmıştır. Mahkeme davayı kabul eder etmez hemen dosyanın başka yere gönderilmesi için valiliğe yazı yazmıştır. Yani dava, güvenlik gerekçe gösterilerek başka yere alınıp, cezasızlık politikası bir kez daha uygulanmak istenmektedir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.